Chocoladetaart met hazelnoot
- 10 personen
- 60 min
- waardering 8,8
- Gebak
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g hazelnoten
- 400 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%)
- 400 g boter, op kamertemperatuur
- 300 g witte basterdsuiker
- 10 biologische eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rooster de hazelnoten in een schone, droge koekenpan op laag vuur tot ze beginnen te verkleuren; laat ze niet aanbranden. Leg de hazelnoten op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wrijf met je handen de hazelnoten in de theedoek heen en weer, zodat de vliesjes van de noten gaan. Maal de noten in de foodprocessor fijn - maar niet al te fijn - door de pulse-knop te gebruiken.
Smelt de chocolade zonder roeren au-bain-marie in een kom en laat de chocolade vervolgens iets afkoelen.
Klop met een mixer de boter, suiker en een snufje zout tot een bleke, luchtige massa en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng goed.
Voeg een voor een de eieren aan het beslag toe en mix steeds goed, zodat elk ei volledig opgenomen is voor je het volgende toevoegt. Spatel tot slot de hazelnoten erdoor.
Schenk het beslag in een beboterde taartvorm en bak de taart 40 minuten in de oven, tot een pen die je er in het midden in steekt schoon uitkomt. Doe de ovendeur open en zet de oven uit, maar laat de taart er nog 30 minuten in staan.
Extra benodigd
Foodprocessor, taartvorm (Ø 28 cm)
Kookboek
Het recept 'Chocoladetaart met hazelnoot' is afkomstig uit het kookboek...
Herfst in Piemonte
Manuela Darling-Gansser
Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het... lees verder
© Tirion Uitgevers