Chocoladetaart met hazelnoot

10 personen
bereiden
wachten

waardering 8,8obv 24 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g hazelnoten
  • 400 g pure chocolade (cacaopercentage minimaal 70%)
  • 400 g boter, op kamertemperatuur
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 10 biologische eieren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Rooster de hazelnoten in een schone, droge koekenpan op laag vuur tot ze beginnen te verkleuren; laat ze niet aanbranden. Leg de hazelnoten op een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wrijf met je handen de hazelnoten in de theedoek heen en weer, zodat de vliesjes van de noten gaan. Maal de noten in de foodprocessor fijn - maar niet al te fijn - door de pulse-knop te gebruiken.

Smelt de chocolade zonder roeren au-bain-marie in een kom en laat de chocolade vervolgens iets afkoelen.

Klop met een mixer de boter, suiker en een snufje zout tot een bleke, luchtige massa en voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng goed.

Voeg een voor een de eieren aan het beslag toe en mix steeds goed, zodat elk ei volledig opgenomen is voor je het volgende toevoegt. Spatel tot slot de hazelnoten erdoor.

Schenk het beslag in een beboterde taartvorm en bak de taart 40 minuten in de oven, tot een pen die je er in het midden in steekt schoon uitkomt. Doe de ovendeur open en zet de oven uit, maar laat de taart er nog 30 minuten in staan.

Extra benodigd

Foodprocessor, taartvorm (Ø 28 cm)

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart met hazelnoot' is afkomstig uit het kookboek...

Herfst in Piemonte

Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het... lees verder

© Tirion Uitgevers

Chocoladetaart tips

Reacties op dit recept

  • Ria Dit is een heerlijk recept. Een heel luchtige chocoladetaart. Gemakkelijk te maken. Alleen maar complimenten gehad.
  • Okkie Heb dit gebak afgelopen zomer voor onze Italiaanse achterburen gemaakt om mee te nemen naar een barbecue. Iedereen was laaiend enthousiast en wilden meteen het recept hebben. Dus... alleen maar lachende gezichten als je dit op tafel zet!
  • Ludo Super lekker deze chocoladetaart, heerlijk!
  • cato Hij leek net een gebakken ei. Niet te eten.
    • Edo Volgende keer gewoon netjes het recept volgen en niet improviseren - koken is een kunst, bakken een wetenschap. Ik heb deze chocoladetaart al meerdere keren gemaakt en hij komt elke keer weer even mooi en lekker uit de oven.
  • Petra Taart is net uit de oven. Erg mooi geworden alleen buitenkant is mooi stevig maar de binnenkant lijkt nog vloeibaar. Wat doe ik fout? Wat kan ik er nu nog aan doen?
  • Maruja Wauw! De taart was overheerlijk. Ik heb zelf een notenmix met hazelnoten, amandelen en cranberry's gebruikt. Dat pakte heel goed uit!
  • Margot Lekker, maar wel hééél machtig!!
  • Wendy Net gemaakt voor de verjaardag van onze zoon. Heerlijk. Maar veel te veel. Kan ik het invriezen?