Snelle chocoladetaart met kumquat en walnoten

8 personen
bereiden

waardering 7,4obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g fijngeraspte amandelen of walnoten of hazelnoten
  • 300 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 30 g cacao
  • 150 g honing, bijvoorbeeld acaciahoning
  • een mespuntje vanillepoeder
  • 150 ml slagroom
  • 100 g gehakte halve walnoten
  • 180 ml slagroom, stijfgeslagen
  • voor de deklaag
  • 100 g pure chocolade
  • 4-6 eetlepels slagroom
  • 2-3 kumquats, ter garnering
  • walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de rand van de springvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Meng in een kom de amandelen met de bloem, 2 snufjes zout en het bakpoeder.

Verwarm de cacao, honing en het vanillepoeder zachtjes in 200 ml water tot de cacao is opgelost. Roer er 150 ml slagroom door. Roer dit roommengsel door het meel-notenmengsel. Schep er zorgvuldig de gehakte halve walnoten en 180 ml stijfgeslagen slagroom door. Schep het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.

Zet de chocoladetaart in het midden van de oven en bak 30 minuten op 180 °C. Steek er een vleespen in. Deze moet er schoon uitkomen. Neem de taart uit de vorm en laat hem afkoelen.

Verbrokkel voor de deklaag eerst de chocolade. Doe met de slagroom in een kom en laat al kloppend boven een heet waterbad smelten. Giet de gesmolten chocolade over de taart en strijk hem mooi glad uit met een spatel. Garneer de chocoladetaart met de plakjes kumquat en wat walnoten.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 25 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Snelle chocoladetaart met kumquat en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Het gouden honing boek

Talloze liefhebbers van honing roemden al de weldadige uitwerking van honing op de gezondheid en de schoonheid. Honing is een uitstekende leverancier... lees verder

© De Lantaarn

Chocoladetaart tips