Citroentaart gevuld met Nutella
1 taart
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400 g suiker
- 100 ml melk
- 1 klein glas zonnebloemolie
- de geraspte schil en het sap van 1 citroen
- 1 zakje bakpoeder
- 400 g bloem
- Nutella
Bereiden
Klop de eieren met de suiker en voeg beetje bij beetje de overige ingrediënten toe: eerst de melk, dan de olie, de geraspte citroenschil en het sap, tot slot het gezeefde bakpoeder en de bloem.
Bak het deeg ca. 40 minuten in de oven op 180 °C. Zodra de taart gaar is uit de oven halen, af laten koelen, doormidden snijden, met Nutella besmeren, weer op elkaar zetten en opdienen.
Kookboek
Het recept 'Citroentaart gevuld met Nutella' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Nutella kookboek
Paola Balducchi
Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Van Nutella-cakejes en -koekjes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot... lees verder
© Uitgeverij BechtCitroentaart tips
Reacties op dit recept
- Evelyne Ik heb (met een amerikaans maatbekertje) 1 cup olie afgemeten en dat blijkt de juiste hoeveelheid te zijn voor "een klein glas". Vervolgens 45 minuten gebakken in een springvorm en prima taart!