Clafoutis met geitenkaas en kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 75 g bloem
- 500 ml slagroom
- 100 g geraspte gruyère
- 3 sprietjes kervel, fijngeknipt
- 3 sprietjes peterselie, fijngeknipt
- 3 sprietjes bieslook, fijngeknipt
- 1 rolletje geitenkaas (in as), in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de slagroom. Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen deeg ontstaat. Voeg de geraspte gruyère toe. Voeg de kruiden aan het deeg toe. Meng door elkaar en doe er peper en zout bij.
Vet een vorm ruim in met boter, schenk het mengsel erin en leg de plakjes geitenkaas vervolgens op de clafoutis. Zet 20 minuten in de oven. Laat de clafoutis afkoelen voor het opdienen.
Extra benodigd
Taartvorm
Kookboek
Het recept 'Clafoutis met geitenkaas en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Clafoutis
Isabel Brancq-Lepage
Clafoutis zijn zoete en hartige taartjes op basis van ei. Eieren, melk, suiker en een beetje bloem - de basisingrediënten waarmee je, in combinatie met heerlijk vers
... lees verder © Uitgeverij Becht