Clafoutis met ratatouille
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 75 g bloem
- 500 ml slagroom
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 tomaten, in vieren
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 2 courgettes, in plakjes
- 1 paprika, in dobbelsteentjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren los in een kom en voeg al kloppend en met kleine beetjes tegelijk de bloem toe en dan de slagroom. Roer stevig tot een vloeibaar en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Meng er goed doorheen en voeg peper en zout toe.
Fruit de tomaten, de tijm en de knoflook 5 minuten in een pan in de olijfolie. Voeg de andere groenten toe en laat 25 minuten bakken met het deksel op de pan. Roer af en toe. Giet af.
Vet een vorm ruim in met boter. Meng de ratatouille door het mengsel en schep alles in de vorm. Zet 25 minuten in de oven.
Laat de clafoutis afkoelen en serveer deze eventueel met wit vlees.
Extra benodigd
Taartvorm
Kookboek
Het recept 'Clafoutis met ratatouille' is afkomstig uit het kookboek...
Clafoutis
Isabel Brancq-Lepage
Clafoutis zijn zoete en hartige taartjes op basis van ei. Eieren, melk, suiker en een beetje bloem - de basisingrediënten waarmee je, in combinatie met heerlijk vers
... lees verder © Uitgeverij BechtClafoutis tips
Reacties op dit recept
- Nora Is het mogelijk om in dit recept in plaats van de slagroom, yoghurt van geitenmelk te gebruiken?