Clafoutis met rode ui en kerstomaatjes
bereiden
Bevat per portie
655 kcal
21 g eiwit
50 g vet
28 g koolhydraten
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 rode uien, in partjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 4 eieren
- 100 g gruyère of belegen kaas, geraspt
- 100 g bloem
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- ½ bakje kerstomaatjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien even aan. Schep de Provençaalse kruiden erdoor en maal er zout en peper boven.
Klop in een kom de eieren en de kaas met de handmixer tot een luchtig mengsel. Klop de bloem erdoor en voeg dan al kloppend de crème fraîche, melk en 2 eetlepels olie toe.
Vet een lage taartvorm van 26-28 cm doorsnede in en schenk het beslag erin. Verdeel de uien en de kerstomaatjes erover. Sprenkel er nog een lepel olijfolie over. Bak de clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Handmixer, taartvorm
Het recept 'Clafoutis met rode ui en kerstomaatjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com
Clafoutis tips
Reacties op dit recept
- Greta Ik wist niet dat er ook hartige clafoutis bestonden, alleen zoete, maar dit is echt een geweldig leuk idee! Ik ga dit zeker en vast proberen.