Cupcakes met rozemarijn en lemoncurd

12 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 115 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 115 g fijne suiker
  • 2 middelgrote vrije-uitloopeieren
  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 20 ml melk
  • 12 volle theelepel lemoncurd
  • 12 rozemarijntopjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.

Klop de boter en suiker door elkaar tot een licht en luchtig geheel en klop dan een voor een de eieren erdoor.

Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder erdoor met de rozemarijn en melk, maar meng niet te lang. Verdeel het beslag over 12 papieren cups in een cupcake- of muffinbakvorm.

Bak de cakejes 15 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen en een spies er schoon uit komt.

Laat de cupcakes 5 minuten in de bakvorm afkoelen, wip ze eruit (dat gaat handig met een vork) en laat verder afkoelen.

Smeer over elk cakeje 1 theelepel lemoncurd uit tot een nette cirkel en leg er een rozemarijntopje op.

Je kunt de cakejes zonder de curd 2-3 dagen bewaren in een trommel op een koele plek - als je ze eenmaal met lemoncurd hebt versierd, moet je ze in de koelkast bewaren.

Extra benodigd

Papieren cupcakevormpjes

Opmerking

Dit zijn fantastische, volwassen cupcakes - rozemarijn past heerlijk bij de cakejes en de friszure lemoncurd. Je kunt de curd zelf maken of doen wat ik doe en een goede in de winkel kopen.

Glutenvrij

Deze cakejes zijn heel goed te maken met glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik gebruik Freee van Doves Farm). Ik maak ze vaak glutenvrij, ook als dat niet per se hoeft, want dat past perfect bij de smaak van rozemarijn. Verhoog de hoeveelheid melk tot 40 ml omdat de glutenvrije mix er meer van absorbeert.

Kookboek

Het recept 'Cupcakes met rozemarijn en lemoncurd' is afkomstig uit het kookboek...

Dé bakplaat

In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition heruitgave bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete

... lees verder

© Becht / HarperCollins Holland

Cupcakes tips