Cupcakes met saffraan en amandel
12 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- sap van 1 sinaasappel
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 150 g zachte boter
- 150 g witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 100 g bloem
- 50 g blanke amandelen, fijngemalen
Bereiden
Verwarm het sinaasappelsap met de saffraandraadjes en laat het sap ca. 5 minuten van het vuur af staan.
Klop in een kom de boter met de suiker en een snufje zout in ca. 8 minuten tot een crème. Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop ook het gezeefde saffraanvocht erdoor. Spatel de bloem en de amandelen erdoor.
Schep het beslag in een ingevette muffinvorm of in papieren vormpjes en bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 160 °C in ca. 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Muffinvorm of papieren vormpjes
Het recept 'Cupcakes met saffraan en amandel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Stasique | Shutterstock.com