Mini donuts met jam
- 24 stuks
- 25 min
- waardering 8
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 zonnebloemolie, om te frituren
- 4 eetlepels frambozenjam
- 225 g zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
- 2 eetlepels bakpoeder
- 5 eetlepels fijne kristalsuiker
- 150 ml melk
Bereiden
Verhit de olie tot 180 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.
Doe de jam en 2 eetlepels water in een kleine steelpan en breng ze op hoog vuur aan de kook. Laat onder af en toe roeren ca. 1 minuut doorkoken tot de jam smelt. Schenk de dip in kleine kommetjes en zet opzij.
Meng intussen in een grote kom het bakmeel, het bakpoeder en 2 eetlepels van de kristalsuiker. Schenk er drie kwart van de melk bij en roer tot een zacht deeg ontstaat; voeg zo nodig meer melk toe.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek met een uitsteekvorm van 4½ cm rondjes uit het deeg en steek daar met een vorm van 2½ cm het midden uit. Voeg zo nodig de deegresten samen om in totaal 24 donuts te maken.
Bak de donuts in porties, elke kant ca. 1 minuut, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Tip
Gebruik je voor dit deeg zelfrijzend bakmeel in plaats van gist, dan heb je deze heerlijke donuts een stuk eerder klaar!
Kookboek
Het recept 'Mini donuts met jam' is afkomstig uit het kookboek...
Yummy, desserts in 5 tot 30 minuten
Caroline Brewester
Chocoladefondantpuddinkjes die smelten op je tong, bosbessentaart barstensvol zoet en sappig fruit, krokante bananenbeignets gedoopt in toffeesaus... lees verder
© Kosmos Uitgevers