Franse tomaten-mosterdplaattaart met dragon

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (liefst roomboterbladerdeeg)
  • 2½ eetlepel gladde dijonmosterd
  • 330 g trostomaten, in dunne plakjes
  • 5 g verse dragon, fijngesneden
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C hete lucht / 220 °C elektrisch.

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2 cm vrij.

Leg de plakjes tomaat op de mosterd en verdeel de dragon, 1 theelepel zeezout en versgemalen zwarte peper erover. Besprenkel met de extra vergine olijfolie en bak 25-30 minuten in de oven, tot de rand goudbruin en krokant is. Dien meteen op.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Franse tomaten-mosterdplaattaart met dragon' is afkomstig uit het kookboek...

De makkelijke bakplaat

In het nieuwe kookboek 'De makkelijke bakplaat' van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Hartige taart tips