Groentetaart met zoete aardappel
bereiden
Ingrediënten
- 150 g broccoli
- 2 zoete aardappels
- 150 g verse spinazie
- 200 ml kokosmelk
- 4 eieren
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel kerrie
- 100 g fetablokjes
- 1 theelepel pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer de roosjes 3 minuten in een pan kokend water en dompel ze dan in ijswater om het kookproces te stoppen.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes aardappel gelijkmatig over een met bakpapier beklede taartvorm en laat ze elkaar iets overlappen; voeg naar smaak peper uit de molen toe.
Verhit de spinazie in een wok tot de blaadjes beginnen te slinken. Verdeel de spinazie en broccoli gelijkmatig over de zoete aardappel.
Meng in een kom de kokosmelk, eieren, Provençaalse kruiden en kerrie. Schenk dit mengsel over de taart. Verdeel de feta en pijnboompitten er gelijkmatig over.
Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier, taartvorm
Kookboek
Het recept 'Groentetaart met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...
Zoete aardappel
Guillaume Marinette
Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor de recepten in dit boek. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten met zoete aardappel: van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en heerlijke
... lees verder © Citrus