Hartige taart van bietjes, feta, tijm en lamsgehakt

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 vel bladerdeeg
  • harissa, naar smaak
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 3 jonge bietjes
  • 200 g feta
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 4 eetlepels tuinkers

Bereiden

Verwarm een pan op middelhoog vuur. Lepel het koriander- en het komijnzaad erin en verhit tot het begint te poffen. Doe de zaadjes in een vijzel en wrijf ze samen met de knoflook fijn.

Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan. Pel en snipper de ui en stoof glazig. Voeg er het lamsgehakt aan toe en bak rul. Kruid met peper en zout en de oregano.

Rol het deeg uit en snijd het in een rechthoek. Leg het op bakpapier op een bakplaat en duw de randen een beetje omhoog. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Meng intussen de harissa met de azijn en de rest van de olijfolie tot een pittige dressing.

Verdeel het gehakt over het deeg. Snijd de bietjes in dunne plakjes en meng ze met het korianderkomijnmengsel. Schik ze op het lamsgehakt. Strooi er ten slotte de feta en het maanzaad over en bak nog 15 à 20 minuten tot het deeg krokant is.

Haal de taart uit de oven en dresseer met de pittige dressing. Werk ze af met enkele plukjes gewassen tuinkers.

Kookboek

Het recept 'Hartige taart van bietjes, feta, tijm en lamsgehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Brunch

In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Hartige taart tips