Hartige taart met zalm en broccoli (broodtaart)
bereiden
Bevat per portie
605 kcal
33 g eiwit
40 g vet
29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g broccoli, in kleine roosjes
- 200 g verse zalmfilet, in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml melk
- 100 g belegen kaas, geraspt
- 125 g kerstomaatjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de zalmfilet met zout, versgemalen peper en het citroensap. Verkruimel 6 sneetjes oud wit- of bruinbrood met korst in de keukenmachine.
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en de melk en meng het broodkruim en de kaas erdoor. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en de kerstomaatjes erin. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Keukenmachine, taartvorm (doorsnee 26 cm)
Het recept 'Hartige taart met zalm en broccoli (broodtaart)' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Hartige taart tips
Reacties op dit recept
- lieve Fantastisch, lekker met veel mogelijkheden om oud brood te verwerken en niet enkel met brood pudding.
- thera Lekker met knoflook in het broodmengsel en stukjes knoflook over de taart.