Kastanjepuree taartjes
bereiden
Bevat per portie
400 kcal
19 g eiwit
28 g vet
26 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- ½ eetlepel boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- ½ rode paprika, gesnipperd
- 100 g kastanjepuree (blik)
- 3 eetlepels slagroom
- 1 ei
- 2 eetlepels oude kaas, geraspt
- 1 theelepel majoraan
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Verhit de boter en fruit het sjalotje en de paprika even aan.
Roer de kastanjepuree en de slagroom los met een staafmixer of in de keukenmachine. Meng het ei, de kaas, het sjalot-paprikamengsel, de majoraan en de peterselie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en schep het kastanjemengsel erin. Bak de kastanjetaartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine, taartvormpjes (doorsnede ca. 10 cm)
Het recept 'Kastanjepuree taartjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Karl Allgaeuer | Shutterstock.com