Plaattaart met appel en geitenkaas
bereiden
Ingrediënten
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 rol bladerdeeg
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 rode appel
- ½ rode ui
- enkele takjes tijm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de spekjes en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg erover uit. Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg. Snijd met een mes een rand van ongeveer 1 cm in het bladerdeeg, maar snijd er niet helemaal doorheen.
Smeer het bladerdeeg in met de zachte geitenkaas. Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper, zout en gedroogde tijm.
Snijd de appel in schijfjes en verdeel deze samen met de gebakken spekjes over de plaattaart. Pel en snipper de rode ui fijn. Verdeel ook deze over de plaattaart en werk af met enkele verse takjes tijm.
Bak de plaattaart in 20 à 25 minuten goudbruin.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Je kunt eindeloos variëren met wat je op een plaattaart legt. Het is dé manier om restjes groenten uit je koelkast op te werken.
Kookboek
Het recept 'Plaattaart met appel en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Helen kookt elke dag
Helen Verhelst
In dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'
... lees verder © Uitgeverij Lannoo