Plaattaart met bospaddenstoelen

1 plaattaart
bereiden

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 hand verse tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 125 g mascarpone
  • olie

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukjes, rits de tijm van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas.

Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen 5 minuten.

Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en zorg dat ze elkaar iets overlappen. Druk de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, laat een rand van 1 cm vrij.

Verdeel de mascarpone over de bodem, behalve aan de rand, en bestrooi met zout en peper.

Verdeel de paddenstoelen, de tijm en de Parmezaanse kaas over de mascarpone.

Bak de plaattaart in zo'n 25 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Plaattaart met bospaddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

Ovenbijbel

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de 'Ovenbijbel' laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Hartige taart tips