Tomatentaart met kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 groot vel bladerdeeg
- 40 g pecorino
- 500 g datterini tomaatjes
- enkele eetlepels olijfolie
- 16 gezouten ansjovisfilets, fijngehakt
- een handvol verse oregano, fijngehakt
- een handvol platte peterselie, fijngehakt
- 1 koffielepel bonenkruid
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Leg het deeg in een bakblik bekleed met bakpapier en prik erin met een vork. Rasp hierover 30 g pecorino en bak 15 minuten.
Zet een pan op het vuur en doe hierin de tomaatjes en een beetje olijfolie. Voeg er de gehakte ansjovis bij en bak op tot de tomaatjes beginnen te barsten. Kruid met peper en zout. Schep de tomaatjes op de taartbodem en bak nog 10 minuten.
Strooi de kruiden en de lente-uitjes over de taart. Rasp hierover de rest van de kaas en schuif nog enkele minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakblik, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Tomatentaart met kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Italia al pomodoro
Harry Belmans
In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke
... lees verder © Uitgeverij Lannoo