Tomatentaart met rucola
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 290 g bloem
- 120 g halfvolle boter
- 1 koffielepel azijn
- 1 koffielepel olie
- 2 koffielepels paneermeel
- 5 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels balsamicoazijn
- 4 koffielepels honing
- 2 koffielepels tijm
- 150 g roomkaas of zuivelspread light
- 60 g zure room
- 2 eieren
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels tuinkruiden, gesnipperd
- 100 g rucola
Voorbereiden
Doe de bloem met de boter, een snufje zout en de azijn in een grote kom. Voeg er beetje bij beetje 90 ml water aan toe en kneed tot een elastisch deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een metalen taartvorm in met een koffielepel olie. Bestrooi met het paneermeel. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Bak het 12 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Snijd de tomaten bovenaan kruiselings in en dompel ze in kokend water. Pel en ontpit ze. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de geperste knoflook, de balsamicoazijn, de honing en de tijm. Laat uitlekken, maar vang de uitgelekte marinade op.
Meng de roomkaas of zuivelspread met de zure room, de eieren, de Parmezaanse kaas en de tuinkruiden.
Beleg het deeg met het kaasmengsel en leg er de tomaten op. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Verdeel de rucola over de taart en druppel er de marinade over.
Extra benodigd
Plasticfolie, taartvorm
Kookboek
Het recept 'Tomatentaart met rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Omdat het werkt!
diverse auteurs
In dit boek kom je te weten waarom en hoe onze omgeving je hersenen voortdurend aanspoort om meer te eten dan je nodig hebt. En we geven je maar liefst
... lees verder © Uitgeverij LannooHartige taart tips
Reacties op dit recept
- Joska Gisteren gemaakt geheel volgens het recept en het resultaat is een ovenheerlijke (grapje) tomatentaart. Volgende keer proberen we het met bladerdeeg. Zou toch moeten kunnen en scheelt een hoop tijd.