Winterse groentetaart met quinoakorst
bereiden
Ingrediënten
- voor het deeg
- 250 g quinoa
- 1 ei
- 20 g parmezaan, geraspt
- 1 koffielepel olie
- voor de vulling
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 courgettes, in blokjes
- 2 rode paprika's, in repen
- 100 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 3 sjalotten, gepeld en in halve maantjes
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 1 koffielepel paprikapoeder (mild)
- 150 g light feta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak eerst het deeg. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen en opdrogen. Roer het ei, de parmezaan en een snufje zout door de quinoa.
Bekleed de bodem van een metalen springvorm met bakpapier. Bestrijk de randen met de olie.
Doe de quinoa in de vorm en druk de bodem en randen aan zodat de korst overal even dik wordt. Gebruik de achterkant van een lepel om alles mooi glad te krijgen. Zet de korst 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe voor de vulling de aubergine, de courgettes, de paprika's, de zoete aardappel, de sjalot en de knoflook in een grote ovenschaal. Meng er de olijfolie door en kruid met peper en zout.
Rooster de groenten ca. 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie als ze uitdrogen of te donker worden.
Schep de groenten in de halfgebakken korst.
Klop de eieren los met de melk en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Giet de eieren over de groenten. Verkruimel er de feta boven en bak 20 minuten in de oven.
Extra benodigd
Springvorm, bakpapier, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Winterse groentetaart met quinoakorst' is afkomstig uit het kookboek...
Feel good met weightwatchers
Hilde Smeesters
'Feel good met weightwatchers' geeft je op een eenvoudige manier inzicht in de dimensies EET, BEWEEG en LEEF en hun onderlinge samenhang. Met 150 recepten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo