Eenvoudige havermoutkoekjes
- 36 koekjes
- 35 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g vlugkokende havermout
- 125 g roomboter, in blokjes
- 200 g basterdsuiker
- 1 losgeklopt ei
- fijngeraspte schil van 1 citroen of 1 zakje vanillesuiker
Bereiden
Leg alvast 2 vellen plasticfolie op het aanrecht.
Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een kom en kneed met koele handen door elkaar. Snel werken, want het wordt al rap een kleverige boel.
Verdeel het deeg in twee porties over het plasticfolie en rol tot twee rolletjes. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd de rolletjes deeg in dunne plakjes en verdeel ze (met tussenruimte, ze lopen iets uit!) over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze in een kwartiertje goudbruin.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakpapier
Tip
Je kunt ook slechts één bakplaat bakken, en het andere rolletje in de koelkast bewaren; hoe kouder de rol, hoe makkelijker het is om hem in plakjes te snijden en hoe minder de koekjes uitvloeien in de oven.
Kookboek
Het recept 'Eenvoudige havermoutkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
De heimweekeuken
Karin Luiten
Voor de rubriek 'De heimweekeuken' in dagblad 'Trouw' schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. De gerechten variëren van... lees verder
© Nieuw Amsterdam