Havermoutkoekjes met noten en rozijnen
- 15 koekjes
- 25 min
- waardering 7,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eieren
- 5½ eetlepel (bloemen)honing
- merg van 1 vanillestokje
- 100 g kokosolie
- 100 g havermout
- 150 g havermeel
- 50 g amandelen
- 50 g hazelnoten, met velletje
- 100 g blauwe rozijnen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de honing, het vanillemerg en een snufje zout los. Smelt de kokosolie en roer deze door het eimengsel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Maak van het deeg 15 kleine bolletjes en druk deze een beetje plat (niet helemaal). Leg ze naast elkaar op de bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 3-4 cm.
Bak de koekjes in ca. 15 minuten mooi bruin. Probeer ze helemaal te laten afkoelen voordat je er je tanden in zet. Luchtdicht verpakt kun je de koekjes ongeveer anderhalve week bewaren.
Extra benodigd
Bakpapier, keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Havermoutkoekjes met noten en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Havermoutje
Pascalle Bonnier & Mathijs Kok
Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen... lees verder
© Uitgeverij Carrera