Havermoutkoekjes met kersen en marsepein
bereiden
Ingrediënten
- 180 g boter
- 140 g rietsuiker
- 2 eetlepels golden syrup of ahornsiroop
- 1 eetlepel honing
- 240 g havermout
- 120 g ongezoete gedroogde kersen (eventueel te vervangen door gedroogde cranberry's)
- 120 g marsepein, in blokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Vet een ondiepe bakvorm van 30 x 23 cm licht in.
Doe de boter, suiker, siroop en honing in een pan en laat ze al roerend samen smelten. Neem de pan van het vuur en roer de havermout, kersen en stukjes marsepein er goed door. Schep dit mengsel in de geprepareerde bakvorm en spreid het gelijkmatig uit met een spatel.
Bak de haverkoek 20-25 minuten in de hete oven tot hij licht kleurt. Controleer tussentijds af en toe, want de haver kan snel verbranden. Laat de haverkoek ca. 10 minuten afkoelen in de vorm.
Snijd hem in ca. 16 ruitjes. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar de afgekoelde koekjes in een goed afsluitbare trommel.
Extra benodigd
Bakvorm van 30 x 23 cm
Kookboek
Het recept 'Havermoutkoekjes met kersen en marsepein' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met familie en vrienden
Sarah Raven
Dit boek bevat ruim 400 recepten, ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Steeds meer mensen ontvangen hun gasten thuis in plaats van uit eten te gaan. Wat is er
... lees verder © Uitgeverij Terra