Kletskoppen
1 trommel
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 600 g suiker
- 10 g kaneel
- 5 g zout
- 135 g gehakte amandelen
- 275 g bloem
Voorbereiden
Meng de boter met de suiker.
Voeg 100 ml water met de kaneel en zout toe en klop goed door.
Meng de amandelen door het deeg.
Spatel er ten slotte voorzichtig de bloem onder.
Bedek het deeg met plasticfolie en zet enkele uren in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit tot staven met een diameter van ongeveer 4 cm.
Snijd de staven in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een goed ingevette bakplaat.
Druk ze lichtjes plat en laat ze ongeveer 13 minuten bakken in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Kletskoppen' is afkomstig uit het kookboek...
Juliette's bakboek
Brenda Keirsebilck
Hartig en zoet gebak voor een gezellig dagje met vrienden of familie. Koekjes, cakes en taartjes zijn echt het ding van Brenda Keirsebilck, eigenares van
... lees verder © Uitgeverij LannooKletskoppen tips
Reacties op dit recept
-
Nora
ondanks het precies opvolgen van de receptuur en bakvoorschriften waren de kletskoppen niet echt lekker knapperig.Heeft iemand een idee hoe dit wel lukt?Bij voorbaat dank voor je reactie.
- agatha Voor harde koekjes zeeuwbloem of patteserie bloem, voor luchtige of zachte koekjes patentbloem gewone bloem voor alles maar minder in kwaliteit.