Sesamkletskoppen
bereiden
Ingrediënten
- 85 g poedersuiker
- 30 g sesamzaad
- 30 ml sinaasappelsap
- 25 g boter, gesmolten
- 25 g bloem
- snufje zout
Bereiden
Roer alle ingrediënten door elkaar en laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem een theelepel van het beslag en smeer dit op bakpapier of een siliconen matje uit tot een dunne cirkel.
Bak de kletskoppen 5-10 minuten. Laat ze na het bakken 1 minuut afkoelen en leg ze vervolgens over een deegroller. Laat ze zo afkoelen. Bewaar de kletskoppen luchtdicht tot je ze gaat serveren.
Tip
Na het bakken zijn de kletskoppen nog zacht waardoor je ze in verschillende vormen kan buigen. Maak bijvoorbeeld bakjes door ze direct na het bakken over een klein kommetje te leggen.
Opmerking
'Sesamkletskoppen zijn makkelijk om te maken en voegen een lekker krokantje toe aan je dessert. Of eet ze gewoon bij een kop koffie of thee.' - Rutger van den Broek
Kookboek
Het recept 'Sesamkletskoppen' is afkomstig uit het kookboek...
Koekjesbijbel
Rutger van den Broek
Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met 'Koekjesbijbel' gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld