Kletskoppen (basisrecept)
bereiden
Ingrediënten
- 45 g boter, op kamertemperatuur
- 150 g witte basterdsuiker
- 30 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 g blanke amandelen, fijngehakt
- 75 g Zeeuwse bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix de boter, basterdsuiker, melk, een snuf zout en het vanille-extract tot een glad mengsel. Meng de gehakte amandelen erdoor en tot slot de Zeeuwse bloem. Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw de hoopjes iets plat en bak ze in 6 tot 10 minuten tot mooie kletskoppen. Houd de koekjes in de oven goed in de gaten. Het bruinen kan snel gaan! (Als ze te donker worden, smaken ze bitter. Maar als ze te licht blijven, zijn ze niet knapperig.) Laat ze afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
Mixer, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Kletskoppen (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
Bakbijbel - Rutger bakt van A tot Z
Rutger van den Broek
'Bakbijbel' biedt meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot ultieme brownies... lees verder
© Carrera