Opgerolde kletskoppen met honing
- 15 stuks
- 30 min
- waardering 8,6
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter, in blokjes
- 50 g fijne suiker
- 50 g honing
- 50 g bloem
- 1 theelepel appelbrandewijn (eventueel)
- flinke snuf gemberpoeder (eventueel)
Bereiden
Verwarm de boter, suiker en honing zachtjes in een pannetje, roer af en toe, tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur. Roer de bloem erdoor tot het mengsel glad is en voeg de brandewijn toe en/of het gemberpoeder, als je dat gebruikt.
Schep volle theelepels van het mengsel, met ongeveer 10 cm ruimte ertussen, op 2 bakplaten die zijn bekleed met bakpapier. Bak 7-8 minuten in een op 180 °C / gasstand 4 voorverwarmde oven tot ze bruin zijn en eruitzien als kant. Haal uit de oven en laat een minuut of 2 afkoelen.
Til de koekjes met een paletmes van de bakplaat terwijl ze nog warm zijn. Wil je er rolletjes van maken, wikkel de koekjes dan rond de steel van een houten lepel. Of om de deegroller, als je een mooie krulvorm wilt. Laat ze hoe dan ook een minuutje afkoelen en hard worden voor je ze van de bakplaat haalt. Breken ze steeds als je ze rond de steel wilt wikkelen, schuif dan de bakplaat gewoon weer een minuutje of 2 in de oven, tot de kletskoppen weer zacht zijn. Probeer het nog een keer.
Dien de kletskoppen zo op bij romige nagerechten. Of vul ze met opgeklopte slagroom, zoals op de foto, en dan zijn ze al een romig nagerecht.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Opgerolde kletskoppen met honing' is afkomstig uit het kookboek...
Doordeweeks
Hugh Fearnley-Whittingstall
Hugh Fearnley-Whittingstall schrijft in 'Doordeweeks' over het eten dat hij thuis elke dag klaarmaakt. Goede maaltijden, bereid met verse ingrediënten... lees verder
© Uitgeverij Becht