Boterkoekjes
- 50 koekjes
- 40 min
- waardering 5,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 270 g zachte boter
- 250 g poedersuiker
- 2 eieren
- 500 g bloem
- melk
Voorbereiden
Meng de boter, de poedersuiker en 1 mespuntje zout door elkaar. Werk de eieren erdoor en vervolgens de bloem. Leg het deeg op vetvrij papier, leg er een tweede vel overheen en rol uit tot een dikte van 2 tot 3 mm. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Trek het bovenste vel vetvrij papier van het deeg en steek de koekjes uit met de uitsteekvorm. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met vetvrij papier. Bestrijk de koekjes met behulp van een kwastje met melk en maak er strepen op met een vork. Zet ca. 20 minuten in de oven op 160 °C. Bewaar op een droge plaats.
Extra benodigd
Bakpapier, gekartelde uitsteekvorm
Opmerking
Gebruik altijd zachte boter; haal die dus op tijd uit de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Boterkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...
À la mère de famille
Julien Merceron
'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder
© Good Cook