Kaneelkoekjes
- 40 koekjes
- 25 min
- waardering 8,2
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 ei
- 125 g boter, in kleine stukjes
Bereiden
Meng in een kom of in de keukenmachine de bloem met een snufje zout, de suiker, het kaneel, het ei en de boter tot een soepel deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een uitsteekvormpje of glas koekjes uit.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 °C in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Bron
Het recept 'Kaneelkoekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nina Esk | Shutterstock.com