Kruidkoek met gember
bereiden
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koekkruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 60 g gekonfijte of stemgember, gesneden
- 1 theelepel zuiveringszout
- 2 eetlepels glucosestroop
- 2 eetlepels stroop
- 50 g boter
- 50 g zachte donkerbruine suiker
- 1 ei, losgeklopt
- poedersuiker of fijne suiker, ter garnering
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakvorm van 21 x 21 cm met bakpapier of vet hem in.
Zeef de bloem in een grote schaal. Voeg de specerijen, gesneden gember en het zuiveringszout toe.
Verwarm de glucosestroop, stroop, boter en bruine suiker in een pan tot de suiker is gesmolten en giet het geheel bij de droge ingrediënten. Vermeng alles goed en voeg dan het ei en 100 ml kokend water toe. Roer opnieuw.
Giet het mengsel in de vorm en zet deze 15-20 minuten in de oven, tot de koek stevig is. Laat hem in de vorm afkoelen. Haal hem eruit, snijd hem in stukjes en strooi er wat poedersuiker of fijne suiker over.
Extra benodigd
Bakvorm van 21 x 21 cm
Variatietip
Je kunt de gember vervangen door sultanarozijnen of neem van elk de helft voor een mildere smaak.
Kookboek
Het recept 'Kruidkoek met gember' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met familie en vrienden
Sarah Raven
Dit boek bevat ruim 400 recepten, ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Steeds meer mensen ontvangen hun gasten thuis in plaats van uit eten te gaan. Wat is er
... lees verder © Uitgeverij TerraKruidkoek tips
Reacties op dit recept
- Marja Bedoel je gewoon glucose die je ook gebruikt om fudge te maken? Of is glucosestroop weer wat anders? Lijkt me namelijk erg lekker! Alvast bedankt!
- Daan Het is voor weinig mensen, 2 of zo.