Engelse kruidkoek
bereiden
Ingrediënten
- 450 g bloem
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 180 g lichtgezouten boter
- 230 g bruine basterdsuiker
- 325 g black treacle (of melassestroop)
- 300 ml verse volle melk
- 1 ei, losgeklopt
- 125 g rozijnen
- 50 g pruimedanten zonder pit, in kleine stukjes
- 50 g gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
- 75 g gekonfijte gember, in kleine stukjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Doe de bloem, het gemberpoeder en het bakpoeder in een grote kom.
Smelt de boter met de basterdsuiker en de black treacle in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer er de melk en het ei door.
Giet het mengsel op het bloemmengsel. Voeg de zuidvruchten en de gekonfijte gember toe. Schep alles om en verdeel de vruchtjes gelijkmatig over het beslag. Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakblik.
Bak de kruidkoek 50 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant stevig aanvoelt en een in de koek gestoken mespunt er schoon uitkomt.
Laat de kruidkoek 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de koek op een taartrooster en laat verder afkoelen.
Extra benodigd
Bakblik
Kookboek
Het recept 'Engelse kruidkoek' is afkomstig uit het kookboek...
I love cake, taart en koekjes
Trish Deseine
Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder
© Uitgeverij BechtKruidkoek tips
Reacties op dit recept
- Grietje Lekker! De melassestroop heb ik weggelaten, en miste ik niet, zoet genoeg. De tweede keer heb ik stukjes appel en gemengde noten toegevoegd ipv de zuidvruchten. Ik heb wel een langere baktijd aangehouden: 75 minuten.