Kwarktaart met witte chocolade van Bill Granger
- 8 punten
- 20 min
- waardering 7,9
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g biscuits
- 50 g boter, gesmolten
- 250 ml room
- 250 g kwark
- 250 g mascarpone
- 125 g fijne basterdsuiker
- 500 g witte chocolade, gesmolten
- vruchtvlees van 6 passievruchten
Bereiden
Maal de koekjes in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe, mix hem even mee en doe het mengsel dan in een springvorm van 20 cm doorsnee waarvan de bodem bedekt is met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm en zet deze dan in de koelkast tot je hem nodig hebt.
Klop met een mixer room, kwark, mascarpone, suiker en chocolade tot een gladde massa. Giet het mengsel op de koekjesbodem en zet de kwarktaart weer minstens 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Snijd de kwarktaart in punten, schep er het vruchtvlees van de passievrucht overheen en serveer.
Extra benodigd
Keukenmachine, springvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer
Kookboek
Het recept 'Kwarktaart met witte chocolade van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Man in de keuken
Bill Granger
Eten met het gezin, met vrienden of gewoon met z'n tweeën moet voor iedereen gezellig en ontspannend zijn, dus ook voor de gastheer of -vrouw. De Australische kok... lees verder
© Uitgeverij Terra