Kwarktaart met citroen en frambozencoulis
- 1 taart
- 30 min
- waardering 8,5
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 80 g boter
- 250 g speculaas
- 350 g slagroom
- 150 g suiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 700 g kwark
- 5 gelatineblaadjes
- 2 citroenen
- 1 limoen
- frambozencoulis
- verse frambozen en bosbessen
Bereiden
Smelt de boter. Verkruimel de speculaas. Meng de speculaas met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.
Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker. Meng de room met de kwark.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Rasp de schil van de citroenen en de limoen. Pers de citroenen uit. Verwarm het citroensap met de citroen- en limoenrasp. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme citroensap. Roer tot ze opgelost zijn. Laat even afkoelen.
Meng het citroensap onder het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Werk af met frambozencoulis en verse frambozen en bosbessen.
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Kwarktaart met citroen en frambozencoulis' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote komen eten kookboek
diverse auteurs
Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om... lees verder
© Standaard Uitgeverij