Amandelspijs
bereiden
Ingrediënten
- 200 g suiker
- 75 g glucosestroop
- 250 g amandelmeel
Bereiden
Breng de suiker, de glucosestroop en 75 ml water aan de kook. Doe intussen het amandelmeel in de kom van de keukenmachine. Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 120 °C heeft bereikt, voeg je die in een straaltje toe aan het amandelmeel in de keukenmachine en laat je alles goed doorkneden tot een fijne pasta. Kneed de spijs niet te lang, want dan wordt hij te warm.
Laat de spijs afkoelen en kneed hem nog een keer met de hand door. Bewaar hem in een goed afgesloten trommel of plasticfolie. Koel bewaard is hij een maand houdbaar.
Extra benodigd
Keukenmachine, kookthermometer
Kookboek
Het recept 'Amandelspijs' is afkomstig uit het kookboek...
À la mère de famille
Julien Merceron
'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder
© Good Cook