Ananasflan
bereiden
Ingrediënten
- 185 g fijne kristalsuiker
- 1 kg ananasstukjes uit blik, sap en vruchten gescheiden
- 6 eieren
- 40 g bloem
- het sap van 1 citroen
- 2 eetlepels kirsch
Bereiden
Verwarm voor een lichte karamel 85 g van de suiker met 2 eetlepels water ca. 5 minuten in een pan boven matig vuur tot de suiker aan de rand iets gesmolten is. Roer voorzichtig met een houten spatel tot de suiker helemaal is gesmolten en oranjegeel gekleurd. Schenk in een charlottevorm van 20 cm. Zorg dat de hele binnenkant is bedekt.
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4.
Plet driekwart van de ananas tot pulp en doe de pulp met het sap en de resterende suiker in een roestvrijstalen pan. Breng aan de kook en kook 5 minuten. Hak de rest van de ananas fijn en doe eveneens in de pan. Kook nog eens 5 minuten. Breek de eieren in een grote kom en klop er bloem, citroensap en kirsch door. Voeg de ananas toe.
Schep het mengsel in de charlottevorm en zet deze in een braadslee die voor de helft is gevuld met warm water. Bak 1 uur. Laat afkoelen en zet in de koelkast. Serveer de volgende dag.
Extra benodigd
Charlottevorm (Ø 20 cm)
Kookboek
Het recept 'Ananasflan' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak
... lees verder © Unieboek Spectrum