Appelflappen
- 12 stuks
- 45 min
- waardering 8
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g bladerdeeg, ontdooid
- 1 eiwit, losgeklopt
- fijne tafelsuiker, voor het bestrooien
- voor de vulling
- 200 g appelcompote of gekookte appels
- 1-2 eetlepels fijne tafelsuiker
- 30 g rozijnen, gehakt
- 30 g walnoten, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C. Vet een bakplaat licht in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm. Snijd er 12 cirkels van 10 cm Ø uit.
Roer voor de appelvulling alle ingrediënten door elkaar. Verdeel de vulling over de deegcirkels en bestrijk de randen met water. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed op elkaar. Druk de deegrand met de achterkant van een mes op regelmatige afstanden omhoog. Bestrijk de bovenkant met eiwit en strooi er suiker over. Maak twee kleine sneetjes in de bovenkant.
Bak de appelflappen 15 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 190 °C en bak ze in nog 10 minuten goudbruin.
Kookboek
Het recept 'Appelflappen' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker hartig
diverse auteurs
Van hartige hoofdgerechten tot kleine hapjes - 'Lekker hartig' biedt recepten voor huisge-maakte taarten, quiches, flans, pasteien, broden en pizza's om te water... lees verder
© De Lantaarn