Appelplaatkoek met in rum geweekte rozijnen
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 g havermoutvlokken
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g bruine basterdsuiker
- 250 g roomboter, zacht
- 4 geraspte appels
- kaneel
- 125 g rozijnen, in rum geweekt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng ¾ havermout, het bakmeel, suiker en roomboter tot een stevige massa en druk dit uit over de bakplaat (het mag niet dikker dan 1 cm zijn).
Meng de appel met kaneel en rozijnen en verdeel over het deeg.
Bak de koek ca. 35 minuten in de oven, strooi de rest van de havermout erover en bak nog 10 minuten.
Extra benodigd
Bakpapier
Tip
Ook lekker met peer, een paar eetlepels jam of wat walnoten door het appelmengsel of nog wat vanillesuiker door het deeg.
Kookboek
Het recept 'Appelplaatkoek met in rum geweekte rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken in de keuken 2013
Petra de Hamer & Tal Maes
'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder
© Mo'Media