Chocoladecharlotte
bereiden
Ingrediënten
- 150 ml melk
- 1 vanillestokje, in de lengte gesplitst
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 heel ei, plus 1 eierdooier
- 250 g pure chocolade, fijngehakt
- 150 g boter, in blokjes
- 200 g lange vingers
Bereiden
Maak de cake een dag van tevoren. Doe melk, vanillestokje en suiker in een pan en breng zachtjes tot het kookpunt. Klop in een kom het hele ei en de eierdooier. Schenk de warme melk op de eieren, doe weer terug in de pan en verwarm al roerend tot een dikke custard.
Verwarm de chocolade met de boter in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water tot de chocolade gesmolten is. Doe de custard bij het chocolademengsel en roer tot een gladde massa.
Bekleed de bodem en de randen van een charlottevorm van 18 cm of een bakvorm met hoge rechte randen met de lange vingers. Schenk de chocoladecustard in de met lange vingers beklede bakvorm en leg op de bovenkant nog meer lange vingers. Dek af met een klein bord en zet er een gewicht op. Zet de charlotte een nacht in de koelkast. Haal de cake de volgende dag uit de bakvorm.
Extra benodigd
Charlottevorm (Ø 18 cm)
Kookboek
Het recept 'Chocoladecharlotte' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
'Tarte Tatin' is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Een uitgebreid bakboek, dat de Fransen al decennia hebben gekoesterd en nu voor
... lees verder © Van Dishoeck