Gemberkoek van Oma Marjo
bereiden
Ingrediënten
- 125 g roomboter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
- 200 g kristalsuiker
- 100 g bloem
- 60 g havermout
- 100 g verse gember, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 150 °C (hetelucht) of 170 °C (elektrisch).
Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng tot een glad beslag.
Vet de springvorm in en giet het beslag erin.
Zet de cake in de oven en bak 45 minuten.
Extra benodigd
Mixer, springvorm (Ø 24 cm)
Opmerking
De meeste gebakjes voor bij de koffie zijn niet zo gezond. Toch voelt de gemberkoek van Oma Marjo ondanks de suiker wel iets gezonder. 'Lekker voor tussendoor, maar ook als ontbijt met een kopje gemberthee is het een aanrader,' zegt Oma Marjo. Dan heb je direct je eerste vitamines en vezels binnen zonder dat je het doorhebt!
Kookboek
Het recept 'Gemberkoek van Oma Marjo' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's klassiekers
Doris van IJsseldijk & Tica Dieho
In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld