Glutenvrije vegan chocoladebroodjes

8 personen
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g rijstmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 250 ml water van 90 °C
  • 6 g zout
  • 10 g verse bakkersgist
  • 60 g rijstdesem
  • 30 g rijststroop
  • 8 g cacao
  • 100 g chocoladedruppels

Bereiden

Meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak het rijstmeel, amandelmeel en het warme water tot een homogeen deeg.

Laat de temperatuur van het deeg tot 40 °C dalen; controleer dat met een thermometer. Voeg zodra het deeg de juiste temperatuur heeft het zout, de verse bakkersgist, rijstdesem, rijststroop, cacao en chocoladedruppels toe. Meng tot een homogeen deeg.

Verdeel het deeg met een deegschraper in porties van 95 g en vorm er deegballen van. Laat de deegballen circa 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Verhit de oven tot 180 °C (conventionele oven) met een bakplaat en een bakje water erin en zet de broodjes op de met bakpapier beklede hete bakplaat 30 minuten in de oven. De broodjes zijn gaar als ze zijn gebarsten en hol klinken als je erop klopt.

Extra benodigd

Keukenmachine, thermometer, deegschraper, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije vegan chocoladebroodjes' is afkomstig uit het kookboek...

Van de vegan bakker

Brood, gebak, taart, koekjes en meer: meesterbakker Rodolphe Landemaine laat zien hoe je de allerlekkerste broodrecepten en zoete bakklassiekers kan transformeren naar de vegan variant zonder aan smaak in te boeten. Stap voor stap in beeld gebracht

... lees verder

© Good Cook

Overige bakrecepten tips