Pâte de fruit met mandarijn, kaneel en kardemom
bereiden
Ingrediënten
- voor de pâte de fruit
- 250 g mandarijnenpuree
- 260 g suiker
- 90 g glucose
- 10 g gele pectine
- 4 g citroenzuur
- bakspray (om in te vetten)
- voor de gekruide suiker
- 300 g suiker
- kaneelpoeder naar eigen smaak
- kardemompoeder naar eigen smaak
Bereiden
Vet voor de pâte de fruit een vierkante of rechthoekige taartvorm in met de bakspray.
Breng de mandarijnenpuree met de helft van de suiker en de glucose in een steelpan aan de kook. Meng de rest van de suiker met de pectine en voeg toe, breng aan de kook tot 107 °C. Neem van het vuur en voeg het citroenzuur toe.
Stort het mengsel in de ingevette taartvorm en laat volledig opstijven.
Meng voor de gekruide suiker de suiker met de kaneelpoeder en de kardemompoeder.
Snijd de pâte de fruit in stukken en rol ze door de gekruide suiker.
Extra benodigd
Vierkante of rechthoekige taartvorm, bakthermometer
Opmerking
Pâte de fruit is gebaseerd op oude technieken uit het Nabije Oosten om fruit te bewaren. Na de kruistochten werd het bij ons bekend als 'confiture sèche'. Pâte de fruit, simpel, maar zo lekker als je het zelf maakt...
Kookboek
Het recept 'Pâte de fruit met mandarijn, kaneel en kardemom' is afkomstig uit het kookboek...
Pastry crush
Jaline Vandromme
Millefeuille, baba au rhum, Saint Honoré, Paris-Brest, Forêt Noire, gebakjes die je over de hele wereld kunt eten. Het zijn de zogenaamde klassiekers van de patisserie. Jaline Vandromme laat zien hoe deze klassiekers haar geïnspireerd hebben
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Kris Vlegels