Rocky road met rozijnen
bereiden
Ingrediënten
- 200 g mariabiscuitjes
- 50 g vegan marshmallows
- 200 g pure chocolade
- 130 g vegan boter
- 1 eetlepel pannenkoekenstroop
- 50 g rozijnen
Bereiden
Bekleed de brownievorm met bakpapier.
Breek de biscuitjes in kleine stukjes. Als je grote marshmallows hebt, snijd je ze in stukjes. Over het algemeen zijn vegan marshmallows klein en je kunt deze stap dus waarschijnlijk overslaan. Breek de chocolade in stukjes.
Doe de boter met de pannenkoekenstroop en de chocoladestukjes in het pannetje en verwarm op laag vuur. Blijf roeren tot het een glad geheel is.
Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng nu de biscuitjes, rozijnen en marshmallows door het chocolademengsel. Schep het geheel in de brownievorm en strijk aan de bovenkant glad.
Zet het een paar uur in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden. Snijd je rocky road in repen of blokjes.
Extra benodigd
Brownievorm van 20 x 18 cm, bakpapier
Variatietip
Het leuke van dit simpele recept is dat je eindeloos kunt variƫren en wat je maar lekker vindt in het mengsel kwijt kunt: noten, gedroogd fruit, popcorn, verschillende soorten koekjes, kokos, kruidnoten (!), noem maar op. Maak eens witte rocky roads: vervang de pure chocolade door vegan witte chocolade.
Kookboek
Het recept 'Rocky road met rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Funky vegan bakboek
Emma Herngreen
Emma Herngreen laat in het 'Funky vegan bakboek' zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming
... lees verder © Spectrum. Beeld: Saskia Lelieveld