Rumbaba
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 30 g zachtgeroerde boter
- 1½ theelepel gist
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 115 g bakkersbloem
- 110 g kleine stukjes pure chocolade (callets)
- 110 ml bruine rum
- voor de geklopte crème
- 200 g slagroom
- 400 g mascarpone
- 100 g poedersuiker
Bereiden
Snijd de boter in vier even grote stukken. Meng 6 eetlepels heet water in een kom met de gist, suiker en het ei.
Klop in een keukenmachine op lage snelheid de bloem door het gistmengsel tot je een samenhangend deeg hebt verkregen. Verhoog de snelheid tot middelhoog en klop 7 minuten tot je een soepel en samenhangend deeg hebt.
Voeg de boter en dan de chocoladecallets toe en blijf alles nog ongeveer 2 minuten kloppen op middelhoge snelheid. Dek de kom dan af met plasticfolie en laat het deeg 20 minuten rusten op een warme plaats.
Doe het deeg over in de taartvorm en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak er de rumbaba ongeveer 30 minuten in tot hij mooi goudgeel is.
Stort de rumbaba uit de vorm op een ondiep bord. Laat hem volledig afkoelen voor je hem met rum besprenkelt. Laat de rum daarna ongeveer 2 uur intrekken.
Maak de geklopte crème. Klop met een elektrische handmixer op middelhoge snelheid de slagroom en mascarpone ongeveer 2 minuten door elkaar. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en verhoog de snelheid geleidelijk.
Zet de rumbaba op een dienschaal en schep de geklopte crème in het midden van de taart.
Extra benodigd
Keukenmachine, kransvormige taartvorm (Ø 24 cm)
Kookboek
Het recept 'Rumbaba' is afkomstig uit het kookboek...
Happy happy!
Alisa Morov
Dromen van feesttaarten mag voor jong en oud. Probleemloos te maken gelaagde taarten, mooi versierde taarten, maxi charlottetaarten, speelse tiramisutaart... lees verder
© Good Cook