Snelle brioche
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- boter, om in te vetten
- 175 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 175 ml crème fraîche
- 2 eieren, losgeklopt
- 30 g fijne kristalsuiker
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4 en vet een 900 g brioche- of broodvorm in met boter.
Meng in een kom bloem en bakpoeder en voeg de crème fraîche toe. Voeg een van de losgeklopte eieren toe en vervolgens de suiker en 1½ theelepel zout. Meng tot een zacht deeg. Schep in de bakvorm. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei om te glaceren en bak 45 minuten, of tot de brioche goudbruin is.
Extra benodigd
900 g brioche- of broodvorm
Kookboek
Het recept 'Snelle brioche' is afkomstig uit het kookboek...
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
'Tarte Tatin' is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Een uitgebreid bakboek, dat de Fransen al decennia hebben gekoesterd en nu voor
... lees verder © Van Dishoeck