Snelle brioche

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • 175 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 175 ml crème fraîche
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 30 g fijne kristalsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4 en vet een 900 g brioche- of broodvorm in met boter.

Meng in een kom bloem en bakpoeder en voeg de crème fraîche toe. Voeg een van de losgeklopte eieren toe en vervolgens de suiker en 1½ theelepel zout. Meng tot een zacht deeg. Schep in de bakvorm. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei om te glaceren en bak 45 minuten, of tot de brioche goudbruin is.

Extra benodigd

900 g brioche- of broodvorm

Kookboek

Het recept 'Snelle brioche' is afkomstig uit het kookboek...

Tarte Tatin

'Tarte Tatin' is een bewerking van Ginette Mathiots pattiseriebijbel. Een uitgebreid bakboek, dat de Fransen al decennia hebben gekoesterd en nu voor

... lees verder

© Van Dishoeck

Overige bakrecepten tips