Taaitaaipoppen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g vloeibare bloemenhoning
- 200 g bloem
- 100 g roggebloem
- 2 eetlepels dadelstroop
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- snuf zout
Bereiden
Meng voor het deeg alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak of met de handmixer tot een samenhangend geheel. Zet het deeg afgedekt een nacht weg op het aanrecht zodat het 'taai' kan worden.
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Steek er poppetjes uit met een uitsteekvormpje en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de taaitaaipoppetjes in 15 tot 20 minuten gaar.
Extra benodigd
Keukenmachine of handmixer, uitsteekvormpje, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Taaitaaipoppen' is afkomstig uit het kookboek...
Strooigoed
Anne-Marij de Koning
Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas
... lees verder © Good Cook