Zoete berenklauw
bereiden
Ingrediënten
- 150 g witte amandelen
- 100 g suiker
- 1 theelepel kaneel
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 1½ eiwit
- 8 plakken bladerdeeg
- 2 eidooiers
- 4 theelepels parelsuiker (o.a. online)
Bereiden
Mix 100 g van de amandelen met de suiker en kaneel in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Roer vervolgens de boter en het eiwit erdoor.
Plak 2 vellen bladerdeeg aan elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van 2 mm dik. Verdeel de amandelvulling in de lengte over de ene helft van elke rechthoek. Vouw de vellen over de vulling en maak de pakketjes dicht. Snijd de gevouwen kant op vier plekken in om vijf 'klauwen' te maken. Spreid de klauwen uit en buig de andere kant naar binnen. Maak op deze manier 4 klauwen.
Hak de rest van de amandelen grof.
Bestrijk de berenklauwen met de eidooiers en bestrooi ze met de gehakte amandelen en parelsuiker. Bak 1 of 2 stuks tegelijk in 10 tot 12 minuten op 200 °C, of tot ze goudbruin zijn.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Een heerlijk groot stuk gebak. Lekker warm voor op een koude herfstdag.
Kookboek
Het recept 'Zoete berenklauw' is afkomstig uit het kookboek...
Airfryer kookboek
Peter Friehling
Het imago van de airfryer is de afgelopen periode 180 graden gekanteld: van 'slank' frituuralternatief tot een wonderoventje waarmee je in een relatief korte tijd - en dus energiebesparend - van alles kunt bereiden
... lees verder © Good Cook