Zoutige karamelkoek
bereiden
Ingrediënten
- plantaardige margarine, om in te vetten
- 65 g volkorenmeel, plus 1 eetlepel extra
- 6 eetlepels ongezoet cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 6 eetlepels amandelboter
- 240 ml amandelmelk
- 3 eetlepels pure chocolate chips
Bereiden
Verhit de oven tot 180 °C / gasstand 4 en vet een ronde taartvorm van 23 cm in met plantaardige margarine.
Meng het meel in een kom met het cacaopoeder en bakpoeder. Zet opzij.
Verhit voor de karamel de olie, de ahornsiroop, het vanille-extract, de amandelboter en ¼ theelepel zout in een pan en blijf 6-7 minuten continu roeren tot de karamel pruttelt en goed gemengd is. Zet 10 minuten opzij.
Meng de helft van de karamel met het bloemmengsel en roer er de amandelmelk en chocolate chips door. Giet het beslag in de ingevette taartvorm en sprenkel er de rest van het amandelbotermengsel over.
Bak de koek ongeveer 25 minuten of tot een prikker in het midden er schoon uit komt. Laat de koek voor het serveren 15 minuten op een rooster afkoelen.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 23 cm)
Kookboek
Het recept 'Zoutige karamelkoek' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan - het kookboek
Jean-Christian Jury
'Vegan - het kookboek' is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. De meer dan 450 plantaardige voor
... lees verder © Spectrum