Meringue van rood fruit en passievruchten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 10 eiwitten
- 500 g suiker plus extra om de bakplaat te bestrooien
- boter om in te vetten
- voor de topping
- 500 g slagroom
- 100 g suiker
- 500 g rood seizoensfruit
- vruchtvlees van 4 passievruchten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Klop voor het schuimgebak de eiwitten eerst met 50 g suiker stijf. Voeg daarna steeds een beetje suiker toe. Klop door tot de eiwitten zeer stijf zijn.
Vul een spuitzak met het eiwit. Beboter een bakplaat en strooi er suiker op. Spuit het eiwit erop in de vorm van een grote taart, eventueel in meerdere lagen, of maak kleine taartjes. Zet minstens 4 uur in de oven.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Smeer op de afgekoelde taart. Verdeel het rode fruit en de passievrucht over de meringue.
Extra benodigd
Spuitzak
Tip
Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit zit; het allerkleinste beetje kan er al toe leiden dat de eiwitten niet stijf worden. Maak ook kom en garde goed vetvrij; wrijf er voor de zekerheid langs met een opengesneden citroen.
Het recept 'Meringue van rood fruit en passievruchten' is afkomstig uit het kookboek Desserts (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.