Meringues gevuld met crème
bereiden
Ingrediënten
- 2 eiwitten, op kamertemperatuur
- 100 g fijne tafelsuiker
- 330 ml dikke crème fraîche
- 250 g mascarpone
- ¼ theelepel vanille-essence
Bereiden
Verwarm de oven voor op 90 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de eiwitten in een grote metalen kom. Klop het eiwit met een staafmixer of een foodprocessor 1 minuut op middelhoge snelheid. Verhoog de snelheid zodra het wit schuimig wordt en in volume toeneemt. Ga door met kloppen tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan.
Schep er nog steeds al kloppend geleidelijk de fijne tafelsuiker bij, telkens met een lepel tegelijk, en klop 20 tot 30 seconden voor de volgende lepel suiker. Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen. Het wit moet acht keer zijn oorspronkelijke volume hebben en moet glad en glanzend zijn. Voel het schuim even met een vinger: als het korrelig is, moet je nog even doorkloppen. De meringue is klaar om de oven in te gaan als het eiwitschuim blijft hangen aan een omgekeerde lepel zonder er vanaf te vallen en de gardesporen in het mengsel keurig hun vorm behouden.
Schep 12 meringues van ongeveer 6 cm doorsnee de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm hem tot mooie wolkjes. Bak de meringues in de oven tot ze droog aanvoelen (ongeveer 1 uur). De schuimpjes mogen niet kleuren. Laat de meringues volledig afkoelen voor je ze van het bakpapier neemt.
Doe de crème fraîche in een foodprocessor met garde en klop 5 tot 8 minuten op de hoogste stand tot de crème romig en luchtig is. Voeg de mascarpone toe en klop het mengsel nog 1 tot 2 minuten. Voeg de vanille-essence toe en klop weer tot alles goed gemengd is. Voor het gemak kan je deze crème 2 uur van tevoren maken en dan even in de koelkast bewaren.
Vul vlak voor het serveren steeds 2 meringues met 2 eetlepels geklopte crème.
Extra benodigd
Bakpapier, staafmixer of foodprocessor
Kookboek
Het recept 'Meringues gevuld met crème' is afkomstig uit het kookboek...
Meringues
Alisa Morov
In dit boek vind je meringues zoals je ze nog nooit geproefd hebt, als sandwich, koekstengels, als taart of canapé, met zoete room of een hartige saus. De... lees verder
© Good CookMeringue tips
Reacties op dit recept
- charles Buiten de oven laten afkoelen, anders taai.