Muffins met rabarber en aardbei
- 12 muffins
- 35 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de kruimelgarnering
- 4 theelepels ongezouten boter, een beetje zacht
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels basterdsuiker
- ½ theelepel kaneel
- droge ingrediënten
- 320 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 150 g suiker
- 175 g aardbeien, in stukjes
- 75 g rabarber, in blokjes
- vloeibare ingrediënten
- 265 ml crème fraîche
- 65 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de ingrediënten voor de kruimelgarnering met je handen of met een vork door elkaar en zet apart. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de stukjes aardbei en rabarber toe. Roer de vloeibare ingrediënten door elkaar. Voeg de beide mengsels bij elkaar, maar roer niet te veel.
Vul de muffinvormpjes tot driekwart met het beslag en eindig met de kruimelgarnering. Bak de muffins 15 à 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Controleer of ze gaar zijn door midden in de muffin te prikken met een houten prikker: als die er droog uit komt, zijn ze gaar.
Extra benodigd
Muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Muffins met rabarber en aardbei' is afkomstig uit het kookboek...
Muffins
Marc Grossman
Op het muffinmenu in dit boek staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins... lees verder
© Uitgeverij Becht